maanantai 2. joulukuuta 2013

DIY: Joulupuu on rakennettu, siis kirjaimellisesti

Olen ihastellut netissä kaikenlaisia puusta rakennettuja joulupuita. Rakensin sitten ihan itse minimalistisen joulupuun, johon voi ripustaa koristeita oman maun mukaan. Itse laitoin ensi alkuun siihen Porvoon reissulta ostamani paperiset timanttikoristeet. Tässä joulupuumallissa on etuna, ettei se pudota lainkaan neulasia, se on kevytrakenteinen ja lisäksi helposti muunnettavissa niin vappu-, juhannus- kuin uudenvuoden koristeluun.

 DIY joulupuuhun tarvitaan puutavaraa:
- neliskulmaista rimaa noin 1,5 metriä
 - pyöreää rimaa parisen metriä (meillä oli varastossa hamstrattuna vanhan pinnasängyn rimoja)
- jalaksi vahvaa lautaa tai lankkua.

Sitten vain porataan rungoksi tulevaan rimaan reiät oksille sopiviksi katsotuille paikoille. Itse liimasin vielä erikeeperillä oksat paikalleen. Rungolle pitää tehdä reikä lankkuihin. Tämä onnistui taltan  ja hiomapaperin avulla. Itse tykkään simppelistä mallista, heti alkoi kutkutella mitä eri koristeita puuhun voisi kokeilla. Luulen tosin, että vähempi on enempi tämän joulupuun kohdalla.

I've been admiring wooden and DIY Christmas trees online and decided to build a minimalist one for myself. This model is easy to make, doesn't shed needles and is also adjustable for different holiday decorations. I do like the simple look of it and my brain already started buzzing on what kinds of different decorations I could try on the tree. I do think less is more on this one though!

You will need: 
- Square wood lathe, about 1,5 metres
- Round wood lathe, 2-3 metres (we had some in storage from an old baby's cot)
- Some plank for the base. 

Then you just drill holes for the branches and also make a square hole in the base with a chisel. I also glued the branches to secure them on the "stem" of the tree.

7 kommenttia:

 1. Onpa kiva joulupuu ja ihanat timanttikoristeet.

  VastaaPoista
 2. Onpa mainio! Meillä on tuollainen pöytäversio, mutta tuo lattialla seisova on hieno!! :)

  VastaaPoista
 3. Piia, kiittelen :) Niitähän on tosiaan pöytäversioitakin, enpä edes muistanut...

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanat nuo paperikoristeet.. heti alkoi päässä raksuttamaan kuinka sellaisia voisi askarrella itse :)

  VastaaPoista
 5. Ilona, mullakin alkoi raksuttaa, mutta sitten mietin, että olisi kiva saada jotain esille jo tänä jouluna. Mulla on tapana, että nuo DIY-jutut muhivat aika kauan ennen kuin näkevät päivänvalon :)

  VastaaPoista
 6. Sullakin on mahtava joulupuu! :)

  VastaaPoista

Mahtavaa, jätähän kommentti!