perjantai 21. maaliskuuta 2014

Ananaskuume (DIY)

Minulla on ollut varastossa linolaattaa ja kaiverrin. Olen odottanut sitä oikeaa kuvaa, jota on pakko päästä kaivertamaan. Pinterestissä tuli vastaan ananas-printti ja siitä se sitten lähti. Kyllä ananakset ovat seuraava iso sisustustrendi, sanokaa mun sanoneen ;) Uteliaat, kurkatkaapa Pinterestissä ananas-tauluani!

Työvaiheet ovat varmasti monelle tutut ala-asteen kuvistunneilta: Ensin kaiverretaan haluttu kuva laatalle. (Tämä oli jotain vaaleaa ja vähän pehmeänpää laattaa, muistatteko koulun ruskeat ja kovat laatat?) Luonnostelun voi tehdä lyijykynällä. Kaiverretaan pois ne osiot, joihin ei haluta maalia. Sitten levitetään väriä telalla ja painetaan paperi laatan päälle. Työtä voi vielä muokata koevedosten jälkeen, itse esimerkiksi aion varmaan siistiä ananaksen lehtien ympärystä hiukan. Innostuin tästä sen verran, että hankkiudun taidetarvikekauppaan ostamaan lisää laattaa ja erivärisiä maaleja. 


Pineapples are the next big thing in interior decor, I am dead sure of it. I had this linoleum waiting for insipration and turns out pineapples did the trick. So with a few easy steps I made my own print. If you are into pinepples, check out my Pinterest board. So you carve out the bits of linoleum you want to remain white, then apply ink with a roll and press paper on top of linoleum. Now i need to get more linoleum and different colored ink, I'm in a pineapple flow!

23 kommenttia:

 1. Kiitos Marjukka! Ihanat viikonloput!

  VastaaPoista
 2. Tosi hieno! Mulla on myös laatikossa vuosien takaiset työkalut linokaiverrukseen, ja olen monta kertaa meinannut niihin tarttua...tästä taisin saada tarvittavan inspiraation :), joten kiitos jakamisesta! Eikun kauppaan ostoksille, toivottavasti väriä ja laattaa on paikallisessa taide- ja askarteluliikkeessä! Viikonloppuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, mullakin ne ovat odottaneet inspiraatiota, ja nyt oli sopiva vire. Olispa hauska, jos innostuisit tekemään linokaiverrusta. Rakastan muuten taidekaupoissa käymistä, siellä tulee aina ostettua kaikenlaista inspiroivaa tarviketta...:) Hauskat viikonloput!

   Poista
 3. Teitpä tosi hienon! Älä siisti lehtien ympäristöä, ellet ehtinyt jo tehdä sitä. Mun mielestä pienet "epäkohdat" kuuluvat tällaiseen grafiikkaan.

  Voin muuten kokemuksesta sanoa, että myös työskentely taidetarvikeliikkeessä on aika inspiroivaa, monella tapaa… Kynät, hiilet ja liidut ei tästä taloudesta kulu ikinä loppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maija, kiitos kommentista ja konsultaatiosta. Ehkä tosiaan jätän sen noin. Tykkään kyllä itsekin pienistä epäkohdista "ite-grafiikassa". Oi , taidetarvikeliikkeessä työskentely kuulostaa ihanalta, mulla menisi varmaan kaikki palkkatulot heräteostoksiin.

   Poista
 4. Ootpa taitava! Ananaksissa on kyllä semmoista graafista fiilistä, että voin uskoa tuon Ananaksen tulemisen sisustukseen ;) Muutes, heitin sua Ikea haasteella. En muista oletko jo tehnyt sen jo, on pää vielä lomaltapaluun jälkeen niin sekaisin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Piia ♥ Saas nähä miten mun "ennustus" toteutuu. En ole yleensä ihan aallonharjalla sisustustrendeissä, vaan pikemminkin jälkiaallossa ;) Kiitti, huomasinkin haasteen sun blogissa, täten otan sen vastaan!

   Poista
 5. Super!
  Ihanhan tässä juurikin ala-asteelta kuvismuistot nousevat pintaan. Ai että, tarttis poiketa askarteluliikkeeseen. Mäkin tahon. Ananasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maya! Joo, ja ala-asteen pakertamiseen verrattuna tuo vaalea linolaatta oli pehmeänpää kaivertaa. (Onnistuin kyllä silti saamaan sormeeni haavan). Ananas rulettaa!

   Poista
  2. Jos me oltais naapureita, niin mä voisin haluta lainata sulta noita kaivertimia. Oltaispa!

   Poista
  3. Niin, ja mä tääl, koitan vastailla sun kymmeneen kysymykseen. On vähän vierähtänyt. Pohdin varmaan liikaa. Kaikkea.

   Poista
  4. No iliman muuta lainaisin!Tuo kaiverrin terineen ei kyllä ollut mikään kallis, 7 euroa taisi olla vain. Ja haasteet on mustakin välillä vaikea toteuttaa, varsinkin jos mielen päällä on justiinsa muita innostuksen aiheita tai muuten vaan kiirettä.

   Poista
  5. Ai, ne on niin halpoja. Kyllähän se on sit Clasulle mentävä, seukki kerran kun kaupungissa liikun. Ja taidetarvikekauppaan. Tiiä mitä sitä voisi saada aikaiseksi. ;)
   Haaste suoritettu. Mut lupaa kysymättä tarjosin seuraavalle sun laatimia kysymyksiä. Kiitos ja anteeksi. :)

   Poista
  6. Hauskaa, käynpä katsomassa. Ja niitä kyssäreitä mietin niin pitkään ja hartaudella, että kyllä sopii vähän kierrättääkin :) Taidetarvikekauppaan ehdottomasti, tosin mopo karkaa siellä helposti käsistä...!

   Poista
 6. Wau, mahtavaa! Oispas kiva kokeilla tuota, kun en muista että kouluaikoinakaan olisi tehty noilla välineillä. Vaikka grafiikassa kaiverrettiin kyllä metalli-ja puulevyäkin, mutta muistikuvat on huonot. :) Hieno printti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saija, toi oli kyllä tosiaan kivaa ja helppoa. Metalli- ja puulevytkin olis kiinnostavia kaivertaa, vaikeampaakin varmaan. Kiitos kehuista :)

   Poista

Mahtavaa, jätähän kommentti!