perjantai 14. maaliskuuta 2014

Keittiömietteet

Niin se on, että sisustamalla ja remppaamalla oppii. Nyt tekisin meillä erilaisia sisustusratkaisuja kuin seitsemän vuotta sitten, kun muutimme tähän asuntoon. Joihinkin juttuihin olen edelleen tyytyväinen monen vuoden jälkeen: keittiön välitilan harmaat laatat ovat edelleen suosikkini, ja oli hyvä päätös hioa ja maalata keittiön kaapinovet harmaiksi (hirveä homma!). Vaihdoin silloin myös valkosipulivetimet (!) vähän neutraalimpaan malliin. Haluaisin vielä vaihtaa keittiön tason puiseksi tai kiviseksi, betoninenkin on häilynyt mielessä. Tapetointi teki ihmeitä. Keittiö on tällä hetkellä aika kodikas kokonaisuus, vaikka pieni onkin. Tasoja saa olla työkseen tyhjentämässä.  Jos vielä löytäisin uuden kakkoslampun keittiöön, olisin aikas tyytyväinen.

P.S. Tämä tekee nyt vähän töitä ja myöhemmin lähden teatteriin. Illalla istumme tietty ystävien kanssa sivistyneesti punaviinilasillisen ääreen puimaan näytelmän monitasoisia merkitysiä. Hauskaa perjantaita, ystävät!There are some home renovation projects I would do somewhat differently than I did seven years ago when we moved in. But I am still happy with our grey kitchen tiles and I'm also glad we stripped down and painted our cupboard doors (It was quite an ordeal!) Renewing our wallpaper has made a big difference in the kitchen. All I want now is maybe a new countertop (wood or stone, even concrete) and a new second lamp. Otherwise our little kitchen is quite a homy space!

10 kommenttia:

 1. Nuo harmaat laatat on kyllä kauniit! Mulla on ollut muuten mielessä keittiökaappien hiominen ja maalaus. Urakkaa helpoittais se, että ne yläkaapit lähtee - ja tilalle ehkä avohyllyt. Silti hirvittää, että millainen homma siinä on eessä :D Mukavaa iltaa sinne! <3

  VastaaPoista
 2. Marjut, luulen, että kaapinovien hiominen voi olla melko kivutonkin toimenpide: me teimme ensi kerrostalon kellarissa ja huonolla hiomakoneella, jolloin ei meinannut tulla yhtään mitään. Sitten isäpapan koneella saatiin homma pulkkaan. Nuo ovethan eivät ole täyspuuta vaan jotain levymateriaalia, haasteena oli siis saada levyn kiiltävä pinta pois, jotta maalaus onnistui. Hauskat viikonloput sinnekin!

  VastaaPoista
 3. Tosi nätti keittiö ja ihania pieniä yksityiskohtia täynnä! :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos, Marjukka! Ihanaa perjantaita sulle!

  VastaaPoista
 5. Ihanaa viikonloppua teillekin päin, Johanna!

  VastaaPoista
 6. Hyvän väriset laatat!

  Mut hei valkosipulivetimet :DDD Onneksi ne on helppo vaihtaa ja onneksi myös ovet oli hiottavissa.

  VastaaPoista
 7. Laura: Joo, olihan ne omanlaisensa valkosipulivetimet ;) Ovien hiomisesta olin iloinen kierrätysnäkölmastakin. Lämmittää sydäntä, kun ei tarvinnut tuottaa kasaa huonekalulevyjätettä.

  VastaaPoista
 8. Kaapinovien maalaamisesta.. eli hioitte hyvin - ja sitten maalasitte. Millaisella maalilla ja telalla vai sutilla..?

  VastaaPoista
 9. Rosa: Joo, hioimme tosi hyvin, niin että puulevyn pinta tuli näkyviin, tosin eräiden mielipiteiden mukaan tämä ei edes ole välttämätöntä, kunhan naarmuttaa kiiltävää pinnoitetta. (Varmaan ovissa on eroa, että kuinka paljon hiomista kestävät). Maalasimme sen jälkeen huonekalumaalilla, muistaakseni ihan sudilla, mutta varmaaan pieni telakin ajaa saman asian. (En muistaakseni laittanut pohjamaalia, mutta sitähän suositellaan). Olen kyllä kuullut, että hiomisen sijaan voi myös sutia tartuntapohjamaalin ja siihen sitten huonekalumaalin päälle, en ole tätä suuntausta itse kokeillut, enkä osaa sanoa millaista jälkeä tulee.. Ainakin tällä vähän työläämmällä tyylillä on maali pysynyt ovien pinnassa ja kestänyt hyvin kulutusta.

  VastaaPoista

Mahtavaa, jätähän kommentti!