perjantai 7. maaliskuuta 2014

Kiinalaisia viisauksia

Kuala Lumpur on monikulttuurinen ja moniuskontoinen kaupunki, jossa muslimit, kristityt, buddhalaiset ja hindulaiset elävät rinnakkain. Sekaan mahtuu myös paljon taikauskoa, esimerkiksi uusiin koteihin saatetaan tehdä puhdistus pahojen henkien karkottamiseksi. Kiinalaisten rakennuttajien taloissa ei ole lainkaan kerrosta 4, 14 tai 24, sillä numero neljä on epäonnen numero. Numero 8 sen sijaan löytyi varakkaiden malesiankiinalaisten autonrekkarista useaan kertaan (kiinalaisessa astrologiassa onnea ja vaurautta tuova numero).

Eri uskonnot näkyvät kaupungin katukuvassa etenkin huivitettuina musliminaisina, mutta kaupungissa näkyy myös eri uskontojen hartauspaikkoja. Yksi toiveistani Kuala Lumpurissa olikin hindutemppelin lisäksi käydä Thean Houn kiinalaisella temppelillä. Tämä paikka oli visuaalisesti kutkuttava ja mielenkiintoinen.Temppelillä oli vihkimispalvelu ja siellä näkyikin  useita vastavihittyjä nuoriapareja, joita kuvaajat ikuistivat pihassa. Otimme  temppelin sisältä punaisten tikkujen osoittamat ennustukset: minun varoitti, että minulla saattaa olla upea menneisyys, mutta tämä ei ole vuoteni. Ennustuksen mukaan ei kannata nähdä vaivaa, sillä kaikki yrittäminen on nyt ihan turhaa. Jaa-a, sitten vaan uunin pankolle makoilemaan. 


Kuala Lumpur is a multicultural and multi-religious city where Muslims, Hindus, Chistians, and Buddhists live side by side. There is also a lot of superstition: new apartments sometimes need a spiritual cleansing in case of bad spirits, you will never find the floor 4, 14 or 24 in a Chinese developers building (4 refers to death) but wealthy Chinese inhabitants may have the number 8 in their car registers several times (8 is a lucky munber in Chinese astrology).

The different religions can be seen in clothing (most notably muslim women in their scarfs) but also also as places of worship. In Kuala Lumpur I visited a Hindu temple and also the Thean Hou Chinese temple. This place was visually enticing and very interesting. They had a wedding service and you could see a lot of young couples having their wedding photos taken in the temple yard. We also took a fortune from the temple: mine said that I may have a glorious past, but this year is not yours. For the time being I must save my efforts in any undertaking as they will be wasted and in vain. Hmmm, we shall see.

4 kommenttia:

 1. Upeita kuvia...siis oikeesti!!!
  Olipa positiivinen ennustus..:))

  VastaaPoista
 2. Kiitos Irmastiina, ihanaa kun tykkäät. Ennustus oli vähän valju, mutta saatan ohittaa sen: mulla on vähän projekteja tiedossa tälle vuodelle :)

  VastaaPoista
 3. Voi vitsi näitä sun kuvia. Ihan kauhean matkakuumeen pukkaa. Onneksi on pari reissua tulossa. Syyskuun Ukrainan matkan tapahtuminen ei vaan näytä kovin todennäköiselle.

  Mukavaa tulevaa laiskaa vuotta sulle ;)

  VastaaPoista
 4. Laura: Voi ei, teillähän oli se aavekaupunkireissu buukattuna, mutta kieltämättä siellä on nyt tilanne aika epävakaa...:( Toivottavasti pääsette muualle matkaan, se kyllä aina virkistää aisteja ja ravistelee normirutiineja.

  Juu, eiks oo ihanaa, että saan ihan luvan kanssa nyt laiskotella ;)

  VastaaPoista

Mahtavaa, jätähän kommentti!