maanantai 31. maaliskuuta 2014

Wonderwallin tuunaus

Olohuoneen tilanjakaja ja kirjahylly koko muodonmuutoksen. Meillä on ollut tämä tilaihme jo monta vuotta, mutta huonekalulevyn ruskea sävy ei ole miellyttänyt pitkään aikaan. Kun hylly on täynnä tavaraa, se on näyttänyt melko tunkkaiselta. Nyt vihdoin sain siunauksen hyllyn maalaamiselle. Aloitin sivelemällä kerrokset Otex-tartuntapohjamaalia hyllyn pintaan (Löytyy siis muitakin merkkejä). Maalipurkin kyljessä kehotettiin jopa hiomaan pintaa, mutta ei meikä jaksanut. Hyvä tuli näinkin. Otexia piti laittaa hengityssuojaimen kanssa, niin vahva katku lähti tästä ihmeaineesta. Tartuntapohjamaalin jälkeen maalasin koko hyllyn vielä kahteen kertaan valkoisella huonekalumaalilla. Hyllyn ilme keveni huomattavasti ja itse asiassa koko olkkari näyttää nyt valoisammalta. Tähän päätän keväisen valkaisupostausten sarjan.

P.S. Tänään meillä on bänditreenit (ai kun kiva sanoa noin). Kyseessä on siis työkavereiden perustama hyvinvointibändi/Tyky-toimintabändi. Tänään soittolistalla on yksi biisi: Oasiksen Wonderwall.
Our big book shelf in the living room went through an update. We have had this shelf for many years, and it's advantage is that this wonderwall stores a lot of stuff. The brown exterior had grown old, though. I painted this baby with some white paint and the whole living room looks bigger and has more light. And how the colors pop nicely against the white shelf. This concludes my two-part series of apartment whitening!

22 kommenttia:

 1. Vau, tulipa siitä hyvän näköinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minustakin:) Ja olen niin iloinen, että vihdoin sain aikaiseksi. Monta vuotta olen jo tuon hyllyn halunnut tuunata!

   Poista
 2. Kyllä on pirteämpi valkoisena! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu että tuossa tilanjakajassa jokainen tavara oli ennen liikaa, nyt asettelin onnessani kirjat sun muut hyllylle, eikä näytä tunkkaiselta!

   Poista
 3. Jee. kylläpä keveni. Valkoinen ei petä. Koskaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se ole tähän mennessä pettänyt. Ikivarma suosikki!

   Poista
 4. Ihan parasta kun voi itse tuunaamalla pelastaa jotain hävitysuhan alta. Onnistunut tuunaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Totta muuten mitä sanoit, olen tuohon haikaillut uutta hyllyä, mutta tällä toimenpiteellä saatiin tilanjakajalle lisävuosia.

   Poista
 5. Tosi hyvä muutos!! Oli aika jolloin en Todellakaan halunnut valkoisia huonekaluja (n 10v sitten), mutta kyllähän ne vaan paremmalta monesti näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti R! Mullakin on muuten ollut kymmenisen vuotta sitten se vaihe, että valkoinen on liian steriili. Niin sitä ihmisen mieli muuttuu...:)

   Poista
  2. Kymmenen vuotta sitten ei tainnut valkoinen olla muodissa, kun taas esim. kirsikanvärinen puu oli huippumuodikasta. Itsekään en arvostanut aikoinaan esim. Muuramen valkoisia kalusteita ja tyyliä, nykyään se näyttää minun silmään ihanalta :-) Niin ne trendit meitä heittelevät...

   Poista
  3. Joo, kirksikkapuu, sehän oli suorastaan trendikästä :) Kymmenen vuoden päästä sitten voimme valittaa, kun kaikki kirsikkapuun väriset hyllyt on maalattu valkoisiksi!

   Poista
 6. Hieno lopputulos! :) otex on kyllä semmosta myrkkyä, et oksat pois! Ootko kokeillut vesiliukoista helmi pohjamaalia? Vastaa otexia mut vesiliukoisena sitä on miellyttävämpi käyttää :) itse pohjamaalasin meidän sohvapöydän sillä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, Iisa. En ole kokeillut, ja tämä oli eka Otex-kokeilu. Ostan aina muut maalit vesiliukoisena juuri noiden hajuhaittojen vuoksi. Joo, ensi kerralla voisi kokeilla tuota Helmiä pohjamaalina. Toimiikohan se hyvin tuollaisella melko kiiltävällä huonekalulevyn pinnallakin?

   Poista
 7. Kummasti tuo valkoinen tekee terää. Ison työn olet tehnyt tuon hyllyn kanssa. Onnistunut tuunaus, ja kiva että olet nostanut blogini lukulistalleni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä yllättävän iso työ, luulin vähän helpommaksi, mutta tuossa on sitä pinta-alaa kuitenkin. Joo, seurailen yleensä blogeja tuon paisuvan lukulistani kautta, käyttäjäraadin syötettä en muista aina välttämättä tarkistaa :)

   Poista
 8. Uuu. Tulipa raikas :)
  Mahtavaa, että jaksoit maalata. On sen arvoinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva kun tykkäät :) Oli kyllä vaivan arvoinen. Kun tajusin jossain vaiheessa, että huonekalulevylle voi maalata ilman hiomista, niin alkoi poltella. Lupa-anomus sisään ja myöntävä päätös tuli pikku odotusajan jälkeen ;)

   Poista
 9. Oih, täältähän löytyi kiva blogi :) Aloin lukijaksesi :) Tervetuloa myös mun blogiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, Jaana! Kiva kyn löysit ja jäit lukemaankin. Lähdenpä heti vastavierailulle :)

   Poista
 10. Mulla on sama tilanne useimmiten että en jaksaisi alkaa hiomaan ennen maalausta. Kiva kuulla että tuli hyvä ilmankin. Valkoisena hylly näyttää kyllä todellakin kivalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aiemmin ollut vähän ylipedantti noiden pohjavalmistelujen suhteen, mutta kokeilen nyt näiden tartuntapohjamaalien avulla...ja luin muuten Mintunmustaa-blogin kautta kalkkimaalista, jolla voi maalata huonekaluja ilman sen kummenpia esityöstöjä...sekin kuulostaa aika kiinnostavalta!

   Poista

Mahtavaa, jätähän kommentti!