torstai 17. huhtikuuta 2014

Helmijärjestelmä 2.0

Monien koululaisten vanhemmille on tuttu Helmi-järjestelmä, jonka kautta koulun henkilökunta tiedottaa vanhempia koulun asioista. Nyt kehittelin helmijärjestelmän, joka sopii kotikäyttöön. Kyseessä on siis poikasten kotitöiden organisointi- ja laskentajärjestelmä. Systeemi menee näin: 1) Poika tekee kotityön, 2) Poika laittaa omaan purnukkaansa helmen, 3) Saatuaan kasaan 7 helmeä poika voi halutessaan vaihtaa helmet 2 euroon. Äippä pysyy laskuissa tehdyistä töistä ja pojat saavat visuaalisen stimulantin, kun purkki täyttyy (ehkä). Tätä kokeiltiin jo tänään ja se otettiin varovaisen hyväksyvästi vastaan.

P.S. Hyvää pääsiäistä kaikille! Tämä tytsy lähtee huomenna maaseudun rauhaan pariksi päiväksi. Syökää hyvät ihmiset suklaata ja ottakaa rennosti. Niin teen minäkin!I decided to start counting the boys' choirs with these wooden beads. Our "bead system" is pretty simple. 1) You do a choir, 2) You get a bead for your jar, 3) When you have 7 beads you can exchange it for 2 euros. I'm hoping the boys will get a visual stimulant from this and start actively doing choirs. We'll see about that...

P.S. I'm going to the countryside for Easter. Enjoy your Easter, everyone! Eat lots of chocolate and take it easy. That's my plan!

10 kommenttia:

 1. Toimiskohan tämä meidän neitien aamuihinkin, kun aina meinaa tulla kiire.
  Mukavia pääsiäispäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämähän on vanhan kunnon tarra-systeemin vastine. Meillä tarroja on käytetty pottatreeneissä, kotitöissäkin muistaakseni ja olisiko pukemisjutuissakin. Nyt on vaan ole pysynyt kartalla, että missä poikasten tarralaput ajelehtivat, enkä varsinkaan pysynyt kärryillä siitä, että montako kotityötä herrat olivat tehneet tuosta "viikkotavoitteesta". Katsotaan nyt rantautuuko tämä pysyväksi käytännöksi....Rentouttavia pääsiäispäiviä sinullekin :)

   Poista
 2. Onpas hyvä systeemi. Rentouttavaa pääsiäistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johanna, kyllä se ainakin tätä äippäihmistä innostaa enemmän kuin irtonaiset tarralaput :) Ihanaista pääsiäistä teillekin!

   Poista
 3. Vaikuttaa hyvältä systeemiltä! Mä olen kokeillut poikien kanssa kaikenlaisia systeemejä, mutta jotenkin mulla ei riitä sinnikkyys ylläpitää niitä...lepsu äiti ;). Jotain kotitöitä onneksi kuitenkin saavat aikaiseksi, vaikkakin vastahakoisesti ;). Ihanaa pääsiäistä,
  me lähdetään myös Porvoosta pois Keski-Suomeen...Onneksi on pitkä vapaa, niin ehtii maanantaina vielä tehdä kotisisustushommia...se oma henkireikä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, katsotaan nyt miten käy. Meillä on ollut tuo kotitoista saatava viikkoraha käytössä jonkin aikaa, mutta aika hitaasti niitä euroja on ansaittu. Tämä auttaa ehkä minua hahmottamaan missä mennään ;) Katja, mulla on sama: muutama päivä reissussa, mutta sitten pääse kotiin tekemään tuunauksia!

   Poista
 4. Hei, hyvä idis. Tuollaisesta näkee konkreettisesti mitä tehnyt. Tykkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Yritän lanseerata helmijärjestelmä 2.0:n valtakunnalliseksi menestystarinaksi ;) Saa ottaa käyttöön siis koska tahansa!

   Poista
 5. Olen kuullut tuostakin helmi systeemistä! Hyvä systeemi varmaan tämäkin :) Ihanaa pääsiäistä sinne maasedulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, eikö se ollutkaan minun keksimäni :) Kiitos, oli kyllä ihana ja tapahtumarikas pääsiäinen!

   Poista

Mahtavaa, jätähän kommentti!