keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Nyt mahtuu

Päivittelin tuossa jokunen postaus sitten tehdyssä haasteessa, kuinka eteisemme on niin kauhistus. Hirveät määrät vaatteita ja kamaa, puoliksi maalatut kelta-valkoiset seinät ja vaikeakulkuinen. Yhtenä päivänä Clas Ohlsonilla käydessäni päätin ostaa 3 litraa harmaata seinämaalia ja pistää tuulemaan. Ensin piti tehdä yksi pikku juttu... 
Sitten seinään harmaata maalia. Eteisestä tuli oikeasti viihtyisä (vaikka ei vieläkään kovin tilava), Harmaa maali toi ovenpielet mukavasti esiin, ja ne alkoivat taas näyttää valkoisilta keltaisen sijaan. Oikeastaan suurin muutos oli tietenkin se, että raivasin ja poistin turhat vaatteet ja kengät eteisestä. Jokainen perheenjäsen saa pitää eteisessä maksimissaan kahta takkia ja loput ovat työhuoneen komerossa. Ikean kenkähyllyn siivosin ja tyhjensin. Kesäkengät laatikkoon odottamaan lämpimiä säitä ja talvikengät varastoon. Ai että, karsiminen tuntuu niin mukavalta näin keväisin! Nyt pitäisi sitten pistää kirpparipöytä pystyyn ja viedä osa tavarasta keräykseen.


Oven takaa vaihdoin vanhat ja krumeluurit naulakot valkoisiin ja emalisiin (nämäkin olivat jo varastossa valmiiksi). Sadevaatteita käytetään melko harvoin, joten ne nostettiin pois eteisestä toiseen kaappiin.


 Naulakko vaihtui vähän industrial-henkisempään metallinaulakkoon. Tämä oli isännän pelastus taloyhtiön säilytystiloista ja on ollut meidän vintillä odottamassa oikeaa hetkeä ja tilaa. Monta kertaa meinasin jo metallinaulakosta luopua, mutta onneksi en. Suunnittelin, että naulakon alle ei tule nyt lainkaan koukkuja (paitsi lasten vaatteille), jotta vältyttäisiin kaman kertymiseltä eteiseen. Saas nähdä miten päätös pitää. Eteiseen voisi vielä vaihtaa lampun, hommata kuramaton ja ehkä jossain vaiheessa uuden kenkätelineen. Tuostahan tulee kohta minun lempitilani tässä taloudessa!Emptied our entryway, because it was an eyesore. Every family member can have a maximum of two jackets in the entryway coat rack, everything else I stored in a cupboard. I also went through all the stuff: shoes, clothing, rain gear. We don't actually have to have everything out all the time. I also changed our coat rack for a more industrial one that we had in the attic. Now we need a carpet, maybe a new shoe rack at some point. I am actually starting to like this space more and more!

28 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. No kyllä! En olisi uskonut, että meidän piskuiseen eteiseen voi saada jopa hitusen ilmavuutta :)

   Poista
 2. Hyvä muutos! Kivat naulakot...ja harmaa toimii, tottakai!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaa toimii kyllä! Aluksi maalasin valkoista entisen keltaisen päälle, mutta sitten meillä oli yhtäkkiä neljää eri valkoista vierekkäin, kun seinä, ovet, tuo laudoitus ja ovenpielet olivat kaikki vähän eri sävyä. Nyt tuo harmaa jotekin rauhoitt tilaa!

   Poista
 3. Hyvä muutos ja harmaa on kiva! Täälläkin pitäis niin karsia eteistä, se on aina yhtä sekaisin. Paljon siihen ei muutoksia voi tehdä, mut maali toki vois piristää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjut! Olin tosi tyytyväinen muutokseen ja suorastaan ihmetytti, että sain tuota ikuista murheenkryyniä tyhjennettyä...

   Poista
 4. Tosi hyvä muutos! Näyttää selkeämmältä ja harmaa on hyvä tausta vaatteille. Meillä sama rumba edessä tuulikaapin kanssa, joka ei ole kovin iso. Projekti aloitettu jo vuosi sitten. Nyt vihdoin purettu koko seinän mittainen kaapisto, jonka tilalle haluan juuri tuollaisen ilmavan tangon. Ja ainoastaan poikien takeille koukut. Kaappeihin kerääntyy loppujen lopuksi kaikkea turhaa, tankojen kanssa oltava säntillisempi, ja riittää et muutama takki esillä. Takkeja meillä ei onneksi ole kuin pari per asukki...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katja! Kiva kuulla, että välittyi ruudun toiselle puolelle. Ilmava tanko kuulostaa tosi hyvältä. Meillä tuossa aiemmassa naulakossa oli koukkuja ja niihin ripusteltiin kaikki mahdollinen ajelehtiva: oli kasseja, neuleita ja sen seitsemän sortin takkia, joita kaikkia ei edes käytetty. Tuo eteinen on ollut niin tukossa jo monta vuotta, että fiilistelen nyt päivittäin tätä kevyempää ilmettä. Tsemppiä muutokseen, kiva nähdä jossain vaiheessa millainen siitä tuli!

   Poista
 5. Hävettää myöntää, että meillä on eteisessä ihan samanlainen kaaos (ja tuplasti enemmän vaatteita!) vaikka meitä on vaan kaksi aikuista...Voisi tosiaan pieni kevätraivaus olla ajankohtainen. Tosi kiva tuo harmaa, ilme raikastui huomattavasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aina ihmetellyt niitä eteisiä, joissa ilmavasti roikkuu yksi takki jossain design-naulakossa. Miten ihmiset sen oikein tekevät? Mutta ehkä heillä on runsaasti kaappitilaa, johon kaikki loput säilötään. Mutta kokeile ehdottomasti, kevätraikastus kyllä palkitsee!

   Poista
 6. Teillä sentään kengät oli kenkätelineessä....tuossa ekassa kuvassa...)
  Kyllä kannatti maalata seinät...tuli tosi ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irmastiina, Joo, kenkäteline oli sentään käytössä, olin varmaan juuri siivonnut :D Kiitos ihanasta kommentista!

   Poista
 7. Siis vau! Miten pienillä jutuilla tuleekaan noin iso muutos! Näyttää tosi kivalta! Ja tuo uusi naulakko♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Viivi! Tuo naulakko oli sellainen, että monta vuotta olen sitä tuolla vintillä hautonut, mutta mietitytti, kun siinä ei ole koukkuja. Nyt tajusin, että koukuttomuus itse asiassa palvelee tarkoitusta!

   Poista
 8. Hyvä muutos. Meillä ois kanssa aika monta tukosta, vähän jokapuolella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piia, meillä myös. Vintti ja kellarikomerot muun muassa. Huhhuijaa, tuntuu väillä, että tämä karsiminen ei lopu koskaan!

   Poista
 9. Vuosien takaisesta feng shui -kirjasta jäi mieleen, että eteiseen kannattaa panostaa. Nimenomaan säilytystilojen käytännöllisyyteen, selkeyteen, ja siisteyteen. Kyllä se niin on. Eteisen energia keventää, tai painostaa koko muuta kotia samoin kuin sinne astujaa. Kirjan luettuani olen alkanut imuroida eteistä paljon useammin :). Usein ihan vain pelkän tuulikaapin. On kannattanut. Huomaan, että mieskin on astetta keveämpi töissä tullessaan niinä päivinä, kun astuu siistiin ja imuroituun tuulikaappiin :)

  Tosi hieno muutos! Aivan kuin kaikki muutkin tämän kevään maalaus- ja tapetointiprojektit. Onnittelut aikaansaavaisuudesta, ja loistavista lopputuloksista! Mitäs jos maalaisit nuo kenkätelineen päätypuut? Jos se alkaisi miellyttää silmää enempi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuota en tiennytkään, mutta onhan se ihan järkeenkäypää, että eteinen asettaa sen ensivaikutelman kodista. Jos vastassa on kauhea röykkiö vaatteita, joiden läpi pitää päästä sisään, niin johan se rasittaa. Tuo eteisen imurointi voisi myös olla hyvä idea.

   Kenkätelineen maalaaminen voisi itse asiassa toimia, täytyypä laittaa harkintaan. Ja kiitos ihanasta kommentista, Maria!

   Poista
 10. Onnittelen energiapuuskasta :) Se kannatti! Muutos on onnistunut ja mahtava löytö toi naulakko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki lähtee mulla aina jostain visiosta parhaiten liikkeelle, silloin siirrän vaikka vuoria. Naulakko kyllä miellyttää silmää enemmän joka päivä!

   Poista
 11. Hieno muutos! Persoonallinen ja raikas lopputulos. Jes!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Vilja! On kyllä minustakin 100 prosentin parannus entiseen :)

   Poista
 12. Hie-no! Kyllä muutes teki paljon kun meilläkin satsattiin eteisen järjestykseen ja väritykseen, sekun on se ensimmäinen tila minne ulkoa astuu. Tykkään!

  VastaaPoista
 13. Kiitos, ihana Piia! Olin siis aivan hämmästynyt, että sain tuon aikaiseksi, kun tila on ollut sellainen menetetty tapaus. Nyt tuntuu kivalta tulla kotiin, eikä ensimmäinen reaktio ole tuskanhuokaus. Yritän nyt ylläpitää tuota avaruutta, ettei kama pääse hiippailemaan sinne takaisin. Oliko teidän eteisestä kuvat, ehkä olen nähnytkin...?

  VastaaPoista
 14. muutos on mahtis! Hieno tuli lopputuloksesta. Ja tuo naulakko on aikas jees! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, Ride! Olen kyllä ollut itsekin tosi tyytyväinen muutokseen ja naulakkoonkin. Ei ole vieläkään kertynyt rojua naulakon alle, jihuu!

   Poista
 15. Oi miten ihana tuo ensimmäisten kuvien puinen naulakko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan kiva, mutta minä puolestani olin siihen jo kyllästynyt, kun se on ollut eteisessä jo seitsemisen vuotta. Nythän se olisi sitten vapaana ;)

   Poista

Mahtavaa, jätähän kommentti!