lauantai 26. huhtikuuta 2014

Warholia heti aamusta

Käväisimme poikien kanssa katsomassa Sara Hildénin taidemuseossa esillä olevaa Andy Warholin näyttelyä. Taktiikkana oli lähteä heti aamusta, kun poikaset ovat hiukan unisia, eivätkä vastustele niin paljoa. Olihan se hiukan hektinen kokemus kolmen pikkupojan kanssa, mutta oli myös mielenkiintoista nähdä livenä tutuksi tulleita teoksia. Vain kerran museotyöntekijä joutui huomauttamaan liian lyhyestä katseluetäisyydestä! Esikoisen suusta kuultiin kuuluisa lause: "Onko toikin muka joku kallis teos, määkin osaisin tehdä ton". No sitten vaan kokeilemaan! Tänään oli Silver Cloud Happening, joten aulassa sai poikkeuksellisesti kuvata: heliumpallot ja Campbellin kuuluisat purkit tarttuivat muistikortille.


Went to see Andy Warhol's exhibition in Sara Hildén art museum in Tampere. It was quite the whirlwind with three boys, but we made it without any damages to the artwork. You are not allowed to take pictures of the pieces, of course, but today the lobby was exceptionally open for photography: this was the Silver Clouds Happening. And I also got a shot of the Campbell soup cans!

16 kommenttia:

 1. Kyllä kaikenlaista on mahdollista tehdä myös kolmen pojan kanssa, kun vaan tekee :). Virkistävää se on (melkein aina) sittenkin! Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on, olen ylittänyt itseni, kun sain nuo vekarat raahattua taidenäyttelyyn. Se on kuulostaa niin hardcore-touhulta, etten yleensä uskalla ylittää. Ja kyllä tuossakin ehkä taidenautinto jäi toiseksi, mutta pikkuaskelin teen noista ukoista taiteenarvostajia! Hauskat viikonloput teillekin päin!

   Poista
 2. Cambellin purkit näyttää hyvältä mun silmään, aina vaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ne ovat jotenkin ikityylikkäät. Andy osui nyt jonkin olennaisen äärelle tuossa teoksessa!

   Poista
 3. Toi näyttely olis kyllä kiva nähdä!
  Just tänään yritin ettiä mistä saisin tilattua Warholin parit julisteet. Eihän siellä ois ollu näyttelyn kunniaksi postereita? EI oo tässä Tukholman reissuakaan suunnitteilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli siinä näyttelyjulisteitakin myynnissä, en kyllä nyt tarkemmin katsonut, että minkälaisia olivat...Tampereen reissuhan korvaa kyllä keväisen Tukholman ;)

   Poista
 4. Hienoa!! Sara Hildénin taidemuseossa on hyviä näyttelyitä, pitääpä joskus reissata sinne päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään Sara Hildénistä, koska se on sopivan kokoinen, joten näyttelyt ovat kompakteja, eikä tule runsaudenpulaa, kuten joskus isommissa museoissa. Reissaapa tänne päin vaan :)

   Poista
 5. Kauniita kuvia. Löysin tänne muotoseikka -blogin kautta ja innostuin täysin. Jään ehdottomasti seurailemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana kommentti, kiitos ♥ Ja tervetuloa!

   Poista
 6. Täytyykin lähteä tuonne näyttelyyn lasten kanssa, vaikka aina se ei äidille niin nautinnollista olisikaan ;D. Ollaan aika paljon kierrelty museoita, mutta varsinaiset taidenäyttelyt ovat jääneet vähemmälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli ihan hauska näyttely lastenkin kanssa. Vaikka meillä taitavat nuo pojat tykätä juuri niistä muista museoista enemmän, esim. Vapriikissa on 8-vuotiaan mukaan "aina hyviä näyttelyitä". Mutta laajennamme ehkä pikku hiljaa taidepuolelle:)

   Poista
 7. Voi ei, tää näyttely munkin pitäisi nähdä! :) Warhol on yksi lemppareista, aikoinaan taidekursseilla perehdyin enemmänkin hänen elämäänsä ja töihin. Kuinka pitkään tämä näyttely on pystyssä?

  Ja hehe, hauska kommentti esikoiseltas, lapset on ihania :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä näyttely on käsittääkseni ainakin toukokuun loppuun asti. Tykkään itsekin koko Warholin elämäntarinasta ja hänen jännästä elämänpiiristään. Olisi ollut mielenkiintoista kuunnella opastus, mutta ei satuttu sellaiseen aikaan.

   Joo, pojat olivat brutaalin rehellisiä teoksista :D

   Poista
 8. nice design and photos, I like them.

  VastaaPoista

Mahtavaa, jätähän kommentti!