keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Ruohonvihreää

Ruohonvihreä tuntuu taas pitkästä aikaa raikkaalta. Kaivelin jokunen aika sitten omasta kirppiskuormastani takaisin kaappiin Heikki Orvolan Miranda-sarjan jälkiruokakulhot. Ne ovat tuossa nyt kokeilussa, josko sittenkin pitäisin ne itse. Kauniitahan ne ovat, mutta olleet kovin vähällä käytöllä. Nuorin poika sai uudet vihreät saappaat ensi viikolla alkavaa päiväkotielämää varten. Ruohonvihreä esiintyy myös Marimekon Sääpäiväkirja-kannussa, jonka ostin itselleni viime viikon ikääntymiseni kunniaksi.

Täällä sääpäiväkirjassa on tänään taas kylmää ja kalseaa. Miten voi lämpötila laskea noin nopeasti 20 astetta? No toisaalta osaa taas arvostaa, kun lämpö kohoaa sen verran, etteivät sormet kohmetu ulkoillessa. Rapsakkaa keskiviikkoa!Forest green seems current again in my color pallette. The glass wear designed by Heikki Orvola was going to the flea market, but I am reconsidering. Those dessert bowls are pretty, I'll just have to use them more. My youngest son got new green boots for daycare which begins next week. And the Marimekko jug was a birthday present for myself - it's called weather diary. At the momet my diary shows cold and damp weather. The typical Finnish summer: drastic changes in days.

16 kommenttia:

 1. Mullakin vihreä kuikuilee siellä täällä näin keväisin, ehkä se on se kesän kaipuu, kun saa mut vihreän pariin ;) Täällä kun ei ole ollutkaan niitä ihania hellepäiviä, toisin kuin teillä :D No, kuukauden päästä mekin ollaan siellä Suomen kamaralla, toivottavasti heinäkuu on lämmin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ehkä se on joku alitajuinen kesänkaipuu täälläkin. (Takaisiin kesään, jonka menetimme). Oi hauskaa, kuinka kauan ehditte viipyä Suomessa ja missäpäin majailette? Ja kyllä heinäkuussa on lämmintä, täytyy olla!

   Poista
  2. Juu, me tullaan koko heinäkuuksi, ollaan ensin viikko pääkaupunkiseudulla perheen kesken ja sitten varmaan Etelä-Karjalassa siskon luona loppuaika. Loma loma loma loma loma loma. Lomammaaaa! :D

   Poista
  3. Loma on ihana asia! Minä kun olen ollut vuoden kotosalla niin töihin paluu tuntuu ihanalta ajatukselta!

   Poista
 2. Vaikka Mirandat oli meillä siskon juttu, niin tekee mieli itsekin niitä kirppareilta metsästää. Mulla on Kastehelmen tummanvihreitä kulhoja ja väri on kiva poikkeus melko neutraalien tai hempeimpien astioiden joukkoon. Ja tuo Marimekon kannu, ihana. Myöhästyneet synttärionnittelut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse voisin ottaa vielä sinistä ja/tai ruskeaa Mirandaa joukkoon. Nuo kastehelmet ovat myös tosi kauniita ja olisivat ehkä vähän Mirandaa käytännöllisempiä...No pohdinpa vielä mitä noille teen. Marimekko iski kuvan perusteella täysillä ja ihastuin siihen kyllä käytössäkin :)

   Poista
 3. Hei hyvät vihreät! Onneksi pelastit ne kirppiskassista :))

  Mulle vihreä on aina ollut tärkeä väri. Nyt se tuntuu hyvälle etenkin lasiesineissä. Kävin just kaivamassa kellarista vihreitä lasipulloja kukille.

  Sun kulhot sopii täydellisesti uuden kannun kanssa. Suosittelen sulle juuri nyt mansikkarahkaa ja mehukestejä. Kattauspuoli ois kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hyvä idea. Musta nuo Mirandat on hyviä juuri sellaiseen rahkatyyliseen jälkkäriin tai sitten johonkin marjakiisseliin, jossa päällä nokare kermavaahtoa. Voisi ajatella niin, että astiat ovat hyvä syy pitää pikku kestit!

   Poista
 4. Tykkään tuosta Miranda sarasta ja vihreästä! Onneksi et ehtinyt viedä kirpparilla,olisi varmasti harmittaut jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä tykkään minäkin. Olen keräillyt noita kirppareita aikoinaan kasaan, taitaa olla 7 yhteensä vihreitä ja valkeita. Ehkä pitää tosiaan alkaa keksiä niille vaan käyttötarkoituksia!

   Poista
 5. Ihanaa vihreää. Ei kai noin kauniista kipoista raaski luopua? Minä en ainakaan raaskisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaappien tyhjennysbuumi iski jossain minimalismipuuskassani. Mutta onneksi nuo kirpparilaatikot hautuvat meikäläisellä aina melko pitkään vintillä, niin voi tehdä "löytöjä"...:)

   Poista
 6. Toi kannu on kaunis ja vihreä näyttää tosi raikkaalta. Kun aikansa hilloaa asioita kaapeissa, niin ne näyttää taas ihan uusilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hilloaminen on hyvä termi! Siitähän kirppisten kiertelyssäkin on kyse, että sitä janoaa sellaista pientä innostuspiikkiä ja uutuuden tunnetta. Mutta sen tosiaan voi saada vanhoista kamoistaankin, kun pitää riittävän kauan poissa silmistä :)

   Poista
 7. Oi miten kauniit kulhot!
  Ja tuo kannu, niin raikas!
  Onnittelut sinulle...=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanja :) Itsekin ihastuin tuohon kannuun heti kun näin sen. Sopii muihin Marimekkoihin, joita minulla on. Ja kulhotkin taitavat jäädä nyt kaappiin kirppiskuorman sijaan!

   Poista

Mahtavaa, jätähän kommentti!