torstai 29. toukokuuta 2014

Taviskokin taivas

Eräs idearikas ystävä keksi joku aika sitten, että meidän naisten pitäisi kokoontua yhteen tekemään hyvää kasvisruokaa. Ihan mahtavaa! Siispä noin kerran kuussa viitisen naista kerääntyy pöydän ääreen ja tekee suussa sulavia ruokia. Mainittakoon, että en ole itse mikään mestariruuanlaittaja, perusannokset luonnistuvat ja ohjeesta osaan tehdä. Niinpä kasviskokkikerho tuo syvyyttä meikäläisen makaareimpaan ruuanlaittoarkeen (Aseta pinaattilätty lautaselle, lämmitä mikrossa 1 minuutti, lisää puolukkahilloa.) Kasviskokkikerhossa olen saanut nauttia ravintolatasoisia annoksia ja itse osallistunut niiden tekemiseen! Viimeksi listalla oli miso-keitto, dumplingit herne- sekä kasvistäytteellä ja jälkiruuaksi puolukkabannoffee. Ihan Top chef -meininkiä!  


I have the honor of being part of a vegetarian cooking club. My friend had this fabulous idea that we should gather together and learn to cook new vegetarian dishes. I'm no master chef myself, I can do basic cooking, but none of the hardcore stuff. So it's been great to learn new things and taste new flavors. Like last time we had miso soup, dumplings with two different fillings and lingonberry bannoffee pie for dessert. Drool!

19 kommenttia:

 1. Kuulostaa mainiolta! Mä rakastan kerhoja, olen jo käsityö-ja saunakerhossa. :) Kokkikerhokin tekisi hyvää, sillä välillä on tosiaan niin mielikuvitukseton olo ruoanlaiton suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla sama: käsityökerho ja kokkikerho, lukupiirikin oli, mutta jotenkin hiipui. Kokkikerho on inspiroiva, kun tulee kokeiltua "vaikealta" tuntuvia ohjeita ja ne saadaan porukalla onnistumaan.

   Poista
 2. Voi tuollaiseen porukkaan olisi mukava päästä mukaan..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaisen porukan voi koota ja pistää kokkailut pystyyn!

   Poista
 3. Tosi hyvä idea tuollainen ystävien kesken kokkailu:)! Näyttää ja kuulostaa mahtavalta:P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meillä oli aiemmin lukupiiri, jossa oli nyyttärimeininki, mutta tässä pääsee totisesti nauttimaan kulinaarisista iloista!

   Poista
 4. Tämä on kyllä tosi kivaa ajanvietettä, suosittelen!

  VastaaPoista
 5. Oijoi, hyvältä näyttää!! Ja mä tarvitsen tommoisen kunnon kokkiveitsen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja oli taivaallisen makuista, tuo vihreä juttu oli pakasteherneistä tehtyä täytettä, uskomattoman hyvää! Kokkiveitsi kyllä voisi insipiroida silppuamaan, multakin puuttuu kunnollinen.

   Poista
 6. Täydellistä ♥ Toi on varmasti tosi kiva tapa oppia jotain uutta ja tehdä vaativampiakin juttuja ilman paineita. Me ollaan joskus mietitty, että pitäisi tehdä vaikka susheja porukalla. Ehkä joku päivä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen. Minä onnistuin muuten sushien tekemisessä jopa omin voimin, se ei ollut vaikeaa. Eikä nuo meidän muutkaan varmaan ole vaikeita, mutta itse olen vain tottumaton käyttämään esimerkiksi itämaisia mausteita, enkä tiedä mistä aineksia voi ostaa (selvisi,että etnisistä ruokapuodeista). Kun on enemmän asiaa harrastaneita joukossa, niin pääsen peesissä eteenpäin :)

   Poista
 7. Onpa teillä kiva "kerho"! Siellä varppina oppii joka kerta jotain uutta :) Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ollut ihana henkireikä. Mainiot viikonloput sinullekin!

   Poista
 8. Mahtava harrastus. Olisipa viitseliäisyyttä kasata oma kokkailuporukka :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vaatii lähinnä aikataulujen säätämistä ja sitten pitää päättää mitä aikoo kokata. Muuten menee omalla painollaan!

   Poista
 9. Tosi kiva idea! Haastoin sinut blogissani http://kotikolonen.blogspot.fi/2014/05/haaste-11-asiaa-minusta.html :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta, tuon olenkin ehtinyt jo tekemään aiemmin, hmmm löytyisikö musta vielä 11 asiaa lisää. Pitääpä miettiä :)

   Poista
  2. Minulle oli jo kolmas kerta :) Nyt ehkä alkaa olla jo kova keksiminen jos pitäisi vielä 11 asiaa keksiä jotka kiinnostaisi ketään ;) Jos inspiraatio oikein iskee niin tee ihmeessä, niitä on aina kiva lukea:)

   Poista

Mahtavaa, jätähän kommentti!