torstai 17. heinäkuuta 2014

Tanska pisti parastaan

Onhan se Tanska jotenkin ihanan kompakti maa, jossa pääsee helposti rannikolta toiselle. Kaikkialla näkee kauniita yksityiskohtia, oli kyse sitten ravintolan lampusta tai viehättävistä vanhoista rakennuksista. Ensimmäiset kuvat ovat Køgesta. Tässä viehättävässä pikku kaupungissa nautimme aamiaista ensimmäisenä matkapäivänä ja saimme myös parkkisakon. Legolandin jälkeen menimme yöksi Odenseen (kuvat 3-7), joka oli minulle uusi positiivinen tuttavuus. Lyhyellä visiitillä löysimme sieltä H.C. Andersenin synnyinkodin, upeita kirkkoja ja viehkoja vanhoja taloja. Paras fiilis minulle jäi kuitenkin Kööpenhaminasta, joka oli reissumme viimeinen kohde. Sieltä kuvia matkaraportin seuraavassa osassa!
Gotta love Denmark for it's lovely old houses, laid-back atmosphere and the ability to drive from coast to coast in in three hours. We visited the lovely town of Køge for breakfast on the first morning. Also got a parking ticket. After Legoland we spent some time in Odense (pics 3-7) which was a lovely town with old churches and author H.C. Andersen's childhood house. But most of all I do love Copenhagen which is featured in the next part of my travel report!

8 kommenttia:

 1. Tuo seinämaalaus talon päädyssä on tosi hieno! Tanska on kivan kompakti maa, pääsee näkemään paljon lyhyenkin ajan sisällä. Kun vanhin poikamme oli 2-vuotias, kiersimme tosin maata ristiin rastiin kahden viikon ajan...pienen lapsen kanssa se oli vielä melko kivutonta. Palasimme itse juuri Belgiasta, joka on Tanskan tavoin kompakti lilliputti. Tosin kouluikäiset pojat eivät olleet kaupunkilomailusta kovin innoissaan, muulloin kun pääsivät shoppailemaan ;). Odotan innolla Köpiskuvia, se se vasta kiva kaupunki on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Belgiassa en olekaan koskaan käynyt, mutta kompaktit on Yhdysvaltojen megamaastojen jälkeen tosi kivoja. Kävin jo vilkaisemassa sinun matkakuviasi, tosi kivoja!

   Poista
 2. Hienoja kuvia, jotka saavat matkahampaan kolottamaan;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista! Tanskahan on niin lähellä, että sinne on helppo lähteä ;)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Tanska on sopivasti kotoisa ja vieras yhtäaikaa!

   Poista
 4. Tuonne joo joskus. Jotenkin en oo saanut vielä Jannea innostuimaan, mutta itellä ois hinkua. Väsytystaistelu jatkuu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laura, teidän matkakohteet on niin eksoottisia verrattuna Köpikseen :) Kun olette kolunneet muun maailman, niin päädytte sitten tuonnekin...

   Poista

Mahtavaa, jätähän kommentti!