sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Avaruusmatkailua

Onko liian aikaista puhua joululahjaostoksista? Ehkä vähän, mutta nyt on pakko mainostaa taitavan kaverin kuvittamaa lasten avaruuskirjaa, joka olisi minusta mainio joululahja. Juhani Anttilan ja Tuukka Perhoniemen Popin ja Pikkukarhun avaruusmatka on julkaistu tänä syksynä ja tässä kirjassa täytyy hehkuttaa kuvitusta: niin kaunis, yksityiskohtainen ja kiinnostava. Kirjassa pääsee siis sadun kautta tutustumaan tähtikuvioihin ymmärrettävällä ja hauskalla tavalla. Kirjan lopussa on Pikkukarhun avaruuspuuhia: minä esimerkiksi opin, että jos aurinko olisi maailman suurin kurpitsa, niin Mars olisi pienen herneen kokoinen ja maapallo ison mustikan kokoinen. Kirjan tähtikarttojen avulla voi bongailla itse kuvioita taivaalta. 

Kirjaa voi tilata Ursan kautta (klik), mutta myös useista verkkokaupoista.

My talented friend published a book on space and the star constellations. The book is beautifully made and offers fun information on our universe. It's nice to see people succeed in things they are passionate about!

12 kommenttia:

 1. Hei, kiitti vinkistä. keskimmäisemme on kovin kiinnostunut avaruudesta. Kirjat ovat hyviä lahjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään kirjoista lahjoina. Nimimerkki lego-mereen hukkumaisillani ja jouluun enää kaksi kuukautta!

   Poista
 2. Ei ole liian aikaista joululahjoille. Yleensä minä hankin niitä ympäri vuotta ;). Tosin tänä vuonna hankin vasta tällä viikolla ensimmäiset lahjat.
  Hauskaa, miten pieni maailma on. Taidan nimittäin tietää Juhanin. Meillä on yhteisiä ystäviä, joiden lasten syntymäpäivillä olemme tavanneet muutama vuosi sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, hauskaa, maailma on tosiaan pieni! Pitäisiköhän munkin alkaa tämä joululahjapuuhailu vähän aikaisemmin tänä vuonna, voisi välttyä joulustressiltä. Varsinkin niitä käsintehtäviä lahjoja pitäisi aloittaa ajoissa, olen niin hidas saamaan valmiiksi...

   Poista
 3. Ei ole, jotkut ostelee lahjoja jo kesällä. Kukin tyylillään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi sitä ehkä vähän aikaistaa, kun minulla lahjojen osto/hankinta ajoittuu kaksi viikkoa ennen joulua...Lahjojen kesäosteluun en ole vielä ryhtynyt, meikäläisellä marraskuu on yleensä aloituskuukausi.

   Poista
 4. Ihana kirja. Tästä varmasti meidän eskarilaiset tykkäisivät, kun niitä kiinnostaa kaikki avaruusjutut, varsinkin poikia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avaruus on aika kova juttu eskari-iässä. Ja minuakin se on kyllä aina kiehtonut, just leikkasin aamun hesarista Syksy Räsäsen kolumnin talteen :)

   Poista
 5. Hei ihanat vertaukset <3 Jotenkin tosi söpöä ja samalla niin konkreettista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja kiva nähdä miten tutut ihmiset laittavat taitonsa peliin ja tekevät niillä jotain konkreettista, kun kuvittavat kirjan :)

   Poista
 6. Ihana kirja! Meillä on pojat aina tykänneet avaruusjutuista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, Kati! Kiitos kommentista. Avaruushommat purevat kyllä hyvin lapsosiin ja meikäläiseen myös :)

   Poista

Mahtavaa, jätähän kommentti!