torstai 16. lokakuuta 2014

DIY: Piñata

Eivätkös parhaita askarteluhommia ole pahvilaatikosta tehdyt kyhäelmät. Teimme pojan kanssa hänen synttärijuhliinsa piñatan, tunnistatte ehkä Star Warsin kenraali Grievousin.

Yksinkertaiset ohjeet:
1) Piirrä pahville haluamasi kuva ja leikkaa se irti.
2) Piirrä ääriviivoja pitkin toiselle pahville identtinen kuva ja leikkaa sekin irti.
3) Kiinnitä ensimmäiseen pahviin teipillä halutun syvyiset reunukset.
4) Tässä vaiheessa on hyvä tehdä narulle reikä (teippivahvikkeinen) ja laittaa karkit piñatan puolikkaan sisälle.
5) Sitten vain teipataan kansi päälle ja koristellaan haluamallaan tavalla. Usein piñatan päällä on silkkipaperikoristeita, mutta me laitoimme tällä kertaa ihan A4:sia ja piirsimme kenraalille naaman.

Ja nuoriso tykkäsi tämän hajottamisesta kovasti!
We made our first DIY piñata for my oldest boy's birthday. It's pretty simple: just draw the figure you wish to portray on a cardboard box (two times) and add the sides to the box with tape. Add the candy before taping the top on. Then decorate. We made a General Grievous -piñata, so we just glued some white paper all around the piñata and drew the face on. The party-goers really enjoyed destroying this one!

12 kommenttia:

 1. Ihan huippu idea ja olisipa kumma jos lapset eivät tykkäisi.

  VastaaPoista
 2. Tykkäs kyllä, varsinkin kun kyseessä olivat 9-vuotiaat, jotka saivat luvan kanssa hakata kepillä laatikkoa :D

  VastaaPoista
 3. Pinata!! Pinata!! Lovely idea especially for the Boys party...
  Happy Birthday Oula!!!
  -Sherina

  VastaaPoista
 4. Hieno on!
  Ja se hakkausosuus on sitten aina se paras... kauheeta kisaa kuka saa hakata ja kuka sen sitten saa rikki!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkäsin,että meneekö heti rikki vai meneekö ollenkaan, kun oli ensimmäinen piñata-askartelu meikäläiseltä. Mutta ihan sopivasti saivat pojat mäiskiä menemään :)

   Poista
 5. Mahtava! Kiitos ohjeesta. Täytyy tehdä kyllä tällä ohjeella tyttöjen seuraaville synttäreille. Aina jäänyt tekemättä, kun olisi pitänyt alkaa läträtä vesiliimaseosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, jos ohjeesta on hyötyä :) Niin, se vesiliimaseostouhuhan olisi tosiaan toinen vaihtoehto. En edes muistanut, kun tuli vastaan netistä tällainen helppo vaihtoehto. Hyvin tuo kesti paukuttamista, vaikka narun paikkahan se ekana petti, sitä kohtaa pitää vahvistaa ekstra-teipillä ensi kerralla!

   Poista
 6. Siis ihan mahtava :D

  Meillä oli kerran yksissä meksikolaisbileissä piñata. Ahahaaa. Sitä oli ihan mahtava raadella. Tippui katosta ennen hajoamista (katon sähkörasian suojakannen koukku irtosi ennen, kuin pahvi antoi periksi) ja lopulta siltä poniparalta revittiin jalat irti. Hirmu terapeuttista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on ollut kestävä piñata, jos kiinteät kalustukset hajoavat ennen pahvia :) Terapeuttista varmasti, haluan kokeilla itsekin raatelemista!

   Poista

Mahtavaa, jätähän kommentti!