lauantai 1. marraskuuta 2014

Tammelan helmet

Kun käytte Tampereen Tammelassa, kannattaa piipahtaa parissa paikassa. Tammelahan sijaitsee ihan rautatieaseman lähellä, pääkallonpaikka on Tammelantori, mistä saa ostaa mustaamaggaraa tiätty. Kasvisravintola Gopal (kuvat 1-5) sijaitsee ihan Tammelantorin laidalla (Ilmarinkatu 16). Yksi suosikkilounaspaikoistani: herkullista intialaistyylistä kasvisruokaa ja kodikas, värikäs sisustus. Suosittelen lämpimästi!

Itsenäisyydenkadulla on hauska levykauppa Aikakone Antikvariaatti (Itsenäisyydenkatu 12-14) (kuvat 6-10), jossa on myynnissä kaikkea mitä musakeräilijä voi haluta. Cd-levyjä (mitä, ovatko nekin antikvariaatti-tavaraa???), tuhansia LP-levyjä ja musiikkilehtiä. Levykaupoissa on minusta kiva käydä, niissä on sellaista tunnelmaa, jota Spotifyissä ei kertakaikkiaan ole. (Tampesterin levyharrastajat tietänevät, että Aikakone sijaitsi siis aiemmin 17 vuotta Kyttälässä, mutta muutti kesällä Itsenäisyydenkadulle.)

Tammelassa on muutenkin paljon kivoja pikkuliikkeitä, jotka ovat ehkä ulkopaikkakuntalaiselle vaikeita löytää, jos ei niitä tiedä. Esimerkkeinä Bonuskirppis Itsenäisyydenkadulla (löysin sieltä juuri kaksi paitaa tänään) sekä antiikkiliike Vaarin Varasto, jossa on ihania astioita.
I love some of the gems in my Tampere: like an awesome vegetarian restaurant called Gopal and a sweet record store called Aikakone. These places may be a bit hard to find if you don't know them, but they are definitely worth the visit. Gopal has the best Indian style vegetarian food in town. And don't you just love those record stores. They have another kind of feel compared to Spotify!

4 kommenttia:

 1. Bonuskirppikseltä olen tehnyt monia hyviä löytöjä, kirppikselle oli sopiva kävelymatka Uudestakylästä, jossa asuimme. Oi voi, tulee ihan ikävä Tammela-Kaleva-Uusikylä-alueelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tehän olette sitten asuneet ihan samoilla kulmilla kuin me edelleen :) Tämä on kyllä aika leppoisaa aluetta!

   Poista
 2. No niin. Tuonne Gopaliin viet mut seuraavalla kerralla ;)

  Silloin teatterireissun yhteydessä me käytiin Tammelan alueella Kätkövintagessa. Tarkoitus oli mennä myös Vaarin Varastoon, mutta se oli kiinni. Ja sitten säädettiin jotain niin, että Bonuskirpparille ei ehditty.

  Eli tuonne uudelleen siis!!

  VastaaPoista
 3. Kyllä, kyllä, vien. Tuo on itse asiassa ihan lähellä sitä Tukkateatteria, jossa kävitte. Kätkössä en muuten ole itse käynyt koskaan. Tammelaan vaan sitten ens kerralla tutkailemaan!

  VastaaPoista

Mahtavaa, jätähän kommentti!