torstai 2. huhtikuuta 2015

Ensikertalainen Designmuseossa

Viikonlopun Korkeavuorenkadun kierrokseen kuului vierailu Designmuseossa. Kävimme naisten kanssa tutustumassa esillä olevaan postmodernismi-näyttelyyn. Näyttely esittelee postmodernismia vuosien 1980–1995 suomalaisesta näkökulmasta arkkitehtuurissa, muotoilussa, populaarikulttuurissa sekä taiteessa. Kävimme myös museoväen kanssa kiinnostavan keskustelun muotoilu-käsitteestä ja sen laajuudesta. Laajassa mielessä muotoilu voi siis koskea esineen koko tuotantoprosessia lähtien siitä kuinka kangas leikataan, missä tuote valmistetaan ja miten se lopuksi muotoillaan ja miten siitä tiedotetaan.

Lisäksi kurkkasimme valaisinsuunnittelija Paavo Tynellin luonnoksia ja työpiirustuksia esittelevää näyttelyä. Tynellin valaisimet näkyvät viimeisissä kuvissa.The Design museum in Helsinki is featuring an exhibition on postmodernism. We went to see it with some bloggers last weekend. I also liked the lamps designed by Paavo Tynell (as seen in the last two pictures)

6 kommenttia:

 1. Hyvät kuvat taas Nina :) Mikäs se sun kamera taas olikaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on kuule Canon 50D. On ollut tosi hyvä kamera. Haikailen kyllä jo 5D:n perään, jotenkin tästä kaluston päivittämisestä ei vaan pääse koskaan irti :)

   Poista
 2. Museot ei oo niin mun juttu, mutta nää kuvat on upeita!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sannis! Mää tykkään kyllä kuvata museoissa, kun kohteet pysyvät yleensä paikallaan :)

   Poista
 3. Hienot kuvat oot napannut !

  Mulle jäi tästä näyttelystä palo päälle, oli niin värikästä ja riemastuttavaa. Seuraavaksi tekisi mieli mennä Espoon Emmaan Pop art design näyttelyä katsomaan ja kesällä sitä Suomimuoti näyttelyä Designmuseoon, mistä oli tuolla puhetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itse kaipaan ylipäänsä sellaista kameran kanssa kauniiden asioiden äärellä vaeltamista, sitä saisi olla enemmän elämässä. Suomimuoti kuulosti kyllä tosi kiinnostavalta!

   Poista

Mahtavaa, jätähän kommentti!