perjantai 17. huhtikuuta 2015

Kahden rempan kesä

Tiedättekö sen tunteen, kun keväällä valo lisääntyy ja maailma näyttää kauniilta. Asunto tulvii valoa, ihminen on pirteä ja elämä voittaa. Tätä on niin odotettu! Paitsi, että eihän se ihan niin mene, jos talossa alkaa julkisivuremontti. Kuusi kuukautta melua ja pölyä, talo peitetty pressuilla ja sähkökatkot ja piikkauksen äänet rytmittävät elämää. Aamulla kun avaa verhot, voi morjestaa telineillä uurastavia raksaäijiä.

Onneksi tänä kesänä on suunnitelma B, eli suvun kesämökkiprojekti. Vanhan maatalon siivousta ja kunnostusta, iso pihapiiri ja navetta, ympärillä peltoa ja metsää. Aamuisin voi juoda kahvia kiviportailla ja kuunnella linnunlaulua.


I've so been waiting for spring time. The light gives me energy and joy, and even our apartment looks more spacious. Oh, except that there is a big facade renovation project going on in our building. The dust, the noise, the builders greeting you outside your window in the morning. Luckily this summer I get to renovate our family summer cottage. There is a big yard, forest and fields. In the morning you can sit on the stone stairs and drink coffee.

13 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Onneksi joo. Meidän asunton on muutenkin niin kuuma, että odotan mielenkiinnolla mitä huputtamisesta seuraa -->saunaefekti? Odotan kyllä innolla mökin remppailua!

   Poista
 2. Ihanaa, että on mahdollisuus päästä nauttiin kesästä, vaikka kotitalo olisi remppamiesten käsittelyssä. Olen aina kauhistellut noia kesäksi paketoituja kerrostaloja, että miten ihmeessä niissä pystyy silloin asumaan ☺
  Mukavaa lauantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanne kommentista! Viime kesänä hikoilimme helteiden ajan kerrostalossa, joten möökiprojekti on tosi tervetullut ilman julkisivuremppaakin!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Joo, yritän tässä kevään mittaan saada sieltä kuvamateriaalia: ennen ja jälkeen otoksia luvassa ;)

   Poista
 4. No voi rähmä! Onneksi pääset maalle pakoon. Siellä kuuman hupun sisällä ei taida kesällä olla kovin mieltäylentävää oleskella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toukokuussa olisi jo tarkoitus mennä katsastamaan tiluksia ja siivoilemaan :) Ja pintaremppaa pukkaa! Mä en tiedä mitä se huppu tuo tämän kämpän kesälämpötiloihin, tuottaako siis viilennystä vai saunamaisen efektin :P

   Poista
 5. Minäkin olen yhden kesän viettänyt huputetussa kerrostalossa. Oli aina aamuisin kiva arvailla ulkona vallitsevaa säätilaa ;). Onneksi teillä on pakopaikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tuo vielä toistaiseksi ollut siedettävää, mutta luulen, että kesän edetessä tulee aika tukalat oltava hupun alla :) Mutta onneksi on se maatila pakopaikaksi!

   Poista
 6. Oi että, maalaiselämä kuulostaa aivan ihanalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sitä odotellessa. Tänä viikonloppuna olisi tarkoitus mennä jo siivoilemaan ja miettimään maalivärejä yläkerran remppaa varten :)

   Poista
 7. Tsemppiä. Me tyhjennetään kahta asuntoa tänä kesänä. Omaa ja perittyä. Onneksi pääsette pakosalle sinne maalle.

  VastaaPoista

Mahtavaa, jätähän kommentti!