tiistai 19. toukokuuta 2015

DIY: Istutuslaatikko

Viikonloppuna pääsin nauttimaan maalaiselämästä. Rakensimme veljeni kanssa istutuslaatikoita mökille viherpeukalounelman toteuttamiseksi. Ounastelin sen olevan helppo homma: rautakaupasta raakalautaa ja kulmarautoja, sitten vain kootaan nopeasti laatikot. Ähistyäni kahtena päivänä laatikoiden kimpussa saimme kaksi valmiiksi. Toisen teimme navetasta löytyneistä jämälaudoista ja toisen kokosin raakalaudasta. Pintaan sivelin vielä kerroksen mustaa Osmocolorin Ecogardenia, joka on myrkytön maali ja soveltuu siksi viljelysten lähelle.

Muistilista seuraavaan kahden laatikon rakentamiseen: 1)Toimiva akkuporakone olis hyvä. 2) Kulmaraudat voisivat olla pidempiä, jotta niillä voi yhdistää kehikot. (Kulmapuut ovat oiva vaihtoehto) 3) Muista juoda välissä kahvia ja syödä evästä.  

P.S. Olipa kiva katsella, kun koko suku oli koossa ja teki rinta rinnan puutarhahommia. Ja sekin ilahdutti, kun kolme villiä poikaa telmi isossa pihassa ja osallistui istutuspuuhiin. 
 

 We made some planting boxes during the weekend. I thought it would be easy enough, but it actually took some time to put them together. The main thing is that we got to spend time outdoors and work together, the whole family.

20 kommenttia:

 1. Tulipa upeat! Ja aina on hyvä, kun saa tehtyä itse. Pitäisi minunkin jo taimet istuttaa, ettei käy niin kuin viime vuonna (istutin heinäkuussa - en saanut kurpitsoja).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Vilja! Oli kiva saada pitkästä aikaa itse tehtyä. Nyt taitaa tosiaan olla ne istutushetket. Olin niin uuvuksissa laatikoiden rakentamisesta, että istuttamiset jäävät ensi viikonloppuun!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Juu, jäi vielä istutukset tekemättä, kun uuvahdin laatikoiden rakentamisesta. Eiköhän tässä ensi viikonloppuna saada jo jotain siemeniä maahankin :)

   Poista
 3. Hienot! ai että kun näkisit minun kötöstykset! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana! Mun piti googlettaa, että mikä on kötöstys. Tällaisen löysin: "Kötöstyksellä on perinteisesti kuvattu huonosti rakennettua tai huonosti toimivaa rakennelmaa tai laitetta." :D

   Poista
 4. Oi kuinka hienot! Munkin olisi tarkoitus vetää meidän ruskeat laatikot mustaksi, kun mulla on yksi kekkilän musta laatikko noiden kahden omatekosen lisäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta on kyllä tyylikäs. Jostain blogista minäkin mustat laatikot bongasin samoin kuin tuon maalin merkin. Teilläkin omatekoisia laatikoita, hyvä hyvä!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Hihii, kiitos :) Kyllä siinä oli hommaa, mutta nyt oon niin tyytyväinen!

   Poista
 6. Hyvä toteutus! Minä laiska ostin viime vuonna valmiina. Ei ole läheskään näin kiva. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maru! Noita laatikoissa kasaan hikoillessa tuli kyllä mieleen, että mitäs ne valmiit maksavatkaan :)

   Poista
 7. Niin hieno lopputulos! Kyllä kannatti ähertää. :) Ja jee, pian niissä kasvaa jotain, ja silloin näyttää vielä hienommalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas mulla jäänyt vastaaminen kommentteihin, pahoittelut! Tänään olen menossa katsomaan, että kasvaako siellä mitään :)

   Poista
 8. Aijai tuttu juttu : monesti miettii, että teempä nopeasti jonkin toimen ja sitten huomaa juurikin jotain " akku on loppu ". Varmasti tulee hyvät istutukset. Olis iva nähdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta. Kuinka usein onkaan käynyt justiinsa niin, että pikkuhommaan menee tuntitolkulla on välineet hukassa. Jos vain olisin vähän järjestelmällisempi :) Istutusten tuotoksista täytyy raportoida, kesän kuluessa!

   Poista
 9. Tupsahdimpa kivaan blogiin. Kauniita ja inspiroivia kuvia, puuhia ja juttuja =) Istutuslaatikot ovatkin tämän kevään ja kesän ehdoton juttu =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, ja kiva kun eksyit tänne! Vähän on hiljaista ollut blogissa, toivottavasti saan mökkipäivityksiäkin ja muita puuhia lisää kesän aikana!

   Poista

Mahtavaa, jätähän kommentti!